C Slatka tradicija

Sastojci
4 žumanceta
1 čaša šećera
1 čaša mleka
1 čaša ulja
1 čaša brašna
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo
3 kašike C kakaoa
4 belanceta
8 kašika šećera
100 g čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Mančmelou kola

Veoma ukusan kolač, lako se priprema, svi ga obožavaju.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 1 pleh
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti žumanca sa šećerom, C vanilin šećerom, dodati mleko, ulje, brašno, C prašak za pecivo i C kakao.

Sve sjediniti pa sipati u podmazan pleh i peći.

Posebno umutiti 4 belanceta u čvrst šam uz postepeno dodavanje 8 kašika šećera.

Kada kora bude skoro pečena staviti preko šam od belanaca i peći na umerenoj vatri dok belance ne porumeni.

Gotov kolač preliti rastopljenom čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umutiti dobro belanaca, pa tek onda postepeno dodavati jednu po jednu kašiku šećera.