C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
6 žumanaca
6 kašika šećera
2 kašike C kakaoa
200 ml jogurta
100 ml ulja
200 g brašna
1 kesica C praška za pecivo
Za beli deo:
6 belanaca
14 kašika šećera
1 kesica C vanilin šećera
Za glazuru:
100 g čokolade za kuvanje
2 kašike ulja

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Mančmelou kocke

Veoma ukusan kolač.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za koru:
Mikserom umutiti žumanca i šećer. Zatim dodati jogurt, ulje, C kakao, brašno pomešano sa C praškom za pecivo i lagano umutiti mikserom.

Pleh (30×20) premazati uljem, posuti brašnom i usuti pripremljenu smesu.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.

Za beli deo:
Mikserom umutiti belanca, šećer i C vanilin šećer. Pleh izvaditi iz rerne.

Naneti umućena belanca i vratiti pleh u rernu. Peći još 5 minuta na 180 stepeni.

Izvaditi pleh iz rerne.

Za glazuru:
Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice, staviti u šerpu, dodati ulje i otopiti na pari.

Glazuru naneti preko belog dela. Ostaviti da se glazura stegne.

Kolač seći na kocke, servirati i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata