C Slatka tradicija

Sastojci
Biskvit:
5 žumanaca
240 g šećera
3 kašike kakaoa
150 ml ulja
200 g brašna
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
250 ml mleka
Krem:
6 belanaca
10 kašika šećera
1 vanilin šećer
prstohvat soli
2 pune kašike gustina
300 ml mleka za šlag
160 g čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Vanilin šećer Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marina

Mančmelo kolač

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Dobro umutiti žumanca i šećer, pa dodati ulje, kakao i brašno, pomešano sa praškom za pecivo.

Dobro umutiti, pa sipati mleko (miksirati sve vreme).

Sipati smesu u pleh, premazan margarinom i posut brašnom. Peći na 200 C, oko 25 minuta.

Umutiti belanca i prstohvat soli, pa postepeno dodavati šećer. Dobro umutiti (nekih 10-tak minuta).

Zatim u sneg dodati gustin. Upravo gustin je tajni sastojak, jer zahvaljujući njemu krema neće 'pasti' već nakon par sati.

Izmiksirati, pa sipati preko vrućeg, pečenog biskvita.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata