C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
(šolja 1 dl)
4 žumanceta
šolja šećera
šolja ulja
šolja mleka
šolja brašna
2 kašike C kakaoa
1 C prašak za pecivo
Za fil:
4 belanceta
8 kašika šećera
Glazura:
100 g mlečne čokolade ili za kuvanje
malo ulja (1 kašika)

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tanja

Mančmelo kolač

Mančmelo kolač... sa velikom manom - previše brzo nestane!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti žumanca sa šećerom, dodati ulje, mleko, C kakao, C prašak za pecivo i brašno.

Izliti u podmazanoj tepsiji (br.26) i staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.

Dok se kora peče umutite belanca sa šećerom, da se dobije čvrsto šne.

Izvaditi koru pečenu iz rerne, naneti šne poravnati i vratiti u isključenu rernu.

Ostaviti u rerni dok se rerna skroz ne ohladi.

Rastopiti čokoladu sa malo ulja, preliti preko gotovog ohladjenog kolača i ostaviti da se stegne, pa posužite.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata