C Slatka tradicija

Sastojci
1 Masa:
200 g masti (može margarin)
250 g brašna
2 Masa:
100 ml mleka
malo kvasca
3 kašike šećera
malo soli
300 g brašna
4 žumanceta
C šećer u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Miljana

Mamine šam rolne

Šam rolne

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 30-tak
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Podeliti prvu masu na 3 dela, a drugu na 4.

Razviti oklagijom koru (2 masa) pa premazati prvom. Pa drugu i tako ponavljati sve 4 kore.

Ostaviti da odstoji 15 min. Zatim saviti krajeve u kocku i ostaviti da odstoji (saviti kao za salčiće).

Razviti tanko i seći na trake (2 cm) i uvijati na kalupe.

Peku se na 200 stepeni 15 min (zavisi od rerne).

Hladne puniti C šlagom. Preko njih staviti C šećer u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata