C Slatka tradicija

Sastojci
450 g brašna tip 400 meko
150 g šećera
3 kašike kisele pavlake
40 g masti
3 jaja
1/2 kesice C praška za pecivo
Za fil:
700 ml mleka
2 C pudinga od malina
4 kašike C čvrstina
150 g C šećera u prahu
200 g margarina
Glazura:
100 g bele čokolade
3 kašike ulja

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom maline Čvrstin Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Maliva štangle

Ovo je jedan starinski kolačić. Savršenog ukusa i izgleda.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Umutiti jaja, šećer i mast da bude penasto i dodati kiselu pavlaku, C prašak za pecivo i brašno.

Umesiti glatko testo, podeliti ga na 4 dela. Na poleđini pleha staviti papir za pečenje i rastanjiti oklagijom koricu. Poravnati krajeve i peći.

Tako za sve 4 korice. Korice peći vrlo kratko negde oko 6-7 minuta, trebaju ostati bele.

C puding od malina sa C čvrstinom pomešati i skuvati u 700 ml mleka.

Kada se prohladi umutiti margarin sa C šećerom u prahu i sjediniti sa ohlađenim pudingom.

Odozgo ide glazura od bele čokolade, koju napraviti tako što otopite čokoladu sa 3 kašike ulja i prelijete preko kolača.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ostaviti preko noći da odstoji u frižideru pre služenja. Tako će biti mekša i lepo će se seći.