C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
2 jajeta
4 žumanceta
70 ml ulja
8 kašika šećera
6 kašika brašna
1 kesica C vanilin šećera
Čokoladni fil:
1 kesica C pudinga od čokolade
3,5 dl mleka
6 kašika šećera
2 belanceta
Vanila fil:
1 kesica C pudinga od vanile
3,5 dl mleka
6 kašika šećera
2 belanceta
Fil III:
100 g belog C šlag krema
200 ml mleka

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding čokolada Puding sa ukusom vanilina Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana

Mala dvobojna krempita

Krempita sa dva ukusa: vanila i čokolada i filovana šlagom.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za kolač vam treba 6 jaja: sva žumanca idu u kore, a belanca idu po dva u fil i dva u kore tako da prvo što treba da uradite je da odvojite žumanca od belanaca i to sva žumanca zajedno, a belanca u tri posude po dva.

Za koru umutite 2 belanca sa 8 kašika šećera i vanilin šećerom, dodajte žumanca i ulje, sve dobro umutite i na kraju dodajte brašno i njega lagano umešajte. Smesu podelite na dva dela i peći dve kore u podmazanom kalupu (veličine otprilike 24x24 cm ili sličan): prvu koru izvadite na vlažnu krpu, a drugu ostavite u plehu. Kore peći u zagrejanoj rerni na 180 C 15-ak minuta (proveriti čačkalicom).

Priprema fila:
Umutite 2 belanceta sa 2 kašike šećera u čvrst šam. Puding od čokolade pomešajte sa 4 kašike šećera i malo mleka, odvojenog od 3,5 dl, a ostatak mleka staviti da provri i skuvati puding po uputstvu sa kesice. Čim sklonite puding sa vatre umešajte u njega umućeni šam od belanaca. Ostavite pripremljen fil da se prohladi dok spremite drugi fil. Drugi fil spremite na isti način sa pudingom od vanile.

Na koru u plehu prvo sipajte fil od čokolade, pa preko fil od vanile. Preko stavite drugu koru i ostavite u frižider na nekoliko sati da se kolač stegne.

Odozgo nafilujte šlag kremom umućenim sa mlekom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata