C Slatka tradicija

Sastojci
10 jaja
20 kašika šećera
6 kašika C šećera u prahu
2 kašike brašna
1 C prašak za pecivo
2 C vanilin šećera
200 g nemlevenog maka
1 l mleka
1 margarin
3 C pudinga od vanile
200 g C krem šlaga od vanile

Naši proizvodi
Šećer u prahu Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Mak vanila kolač

Vrlo je ukusan i dekorativan.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Umutiti 10 belanca sa 10 kašika šecera, brašnom, C praškom za pecivo i makom. U većem plehu peći 25 min. na 180 stepeni.

Fil:
U mleku skuvati žumanca 10 kašika šećera, puding. Ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom sa C šećerom u prahu.

Koru preseći na pola po horizontali i filovati filom kroz sredinu i odgore.

Umutiti C krem šlag i ceo kolač isfilovati.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pre stavljanja krem šlaga, kolač malo ohladiti u frižideru.