C Slatka tradicija

Sastojci
200 g crne čokolade
200 g putera
1 kesica C suvi kvasac
cimet
250 ml ugrejanog mleka
1 jaje
600 g brašna
1 kesica C vanilin šećera
braon šećer
papir za pečenje

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Majmunske kuglice

Majmunske kuglice su prava čokoladna poslastica koju krasi miris cimeta. Naziv je dobio zbog toga jer se lako čupka kada se ispeče.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20-tak
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za početak u posudu stavite ugrejano mleko, 1 kesicu C suvog kvasca i 2 kašike šećera. Ostavite da odstoji.

Dok čekate, iseckajte čokoladu na sitnije kockice. Zatim,u posudi gde je kvasac dodajte prvo 400 g brašna, zatim jedno jaje i mešajte.

Dodajte i ostatak brašna. Umesite testo i ostavite da odstoji najmanje 25 minuta.

Rastopite 100 g putera kako biste njime premazali papir za pečenje.

Ostatak rastopite i stavite u jednu posudu, a u drugu posudu stavite 4 kašičice braon šećera, 1 kesicu C vanilin šećera i cimet pa promešajte.

Testo koje je naraslo, prepolovite na pola i seckajte na sitne parčiće od kojih ćete praviti kuglice.

Od svakog dela testa prvo napravite prostora da stavite nekoliko parčića čokolade,z atim napravite kuglicu, a onda uvaljajte u rastopljeni puter, pa onda u šećer, C vanilin šećer i cimet, i kuglica je spremna za pečenje.

Tako ponovite postupak sa svakom kuglicom koju napravite.

Stavite da se kuglice peku 20-tak minuta na 200 stepeni.

Zamirisaće vam cela kuća na divni cimet!

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ono što bih vam napisala kao savet je da što duže ostavite testo da naraste, kako biste dobili što više kuglica. Želim da vam napomenem da je jako bitno da prvo dodate 400 g brašna, a potom ostatak, dakle ne sve odjednom! Zbog teksture testa. Dečica vam mogu pomoći u valjanju kuglica.