C Slatka tradicija

Sastojci
Prvi fil:
150 g šećera
100 ml vode
100 g margarina
250 g mlevenog keksa
50 g pečenog kikirikija
Drugi fil:
100 ml mleka
200 g C šećera u prahu
140 g margarina
200 g C mleka u prahu
100 g C kokosa

Naši proizvodi
Šećer u prahu Zamena za mleko u prahu Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Majin kolač

Veoma ukusan i lak za pripremu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prvi fil:
Vodu i šećer sipati u dublju šerpu, pa ostaviti da provri na umerenoj temperaturi. Dodati margarin i mešati varjačom dok se ne otopi.

Zatim dodati mleveni keks i kikiriki pa ostaviti da odstoji desetak minuta. Smesu ravnomerno rasporediti na tacnu.

Drugi fil:
Zagrejati mleko sa šećerom i mešati dok se ne otopi, a potom skinuti šerpu sa ringle.

Dok je još toplo dodati margarin, kokos i mleko u prahu. Lagano mešati varjačom kako bi se sve lepo sjedinilo i razbile grudvice.

Finalni postupak: drugi fil sipati preko prvog fila i dok je još toplo posuti kokosom i ostaviti da se dobro stegne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata