C Slatka tradicija

Sastojci
250-300 g brašno tip 400
180 ml pavlake (čaša)
1 C prašak za pecivo
1 kašičica C sode bikarbone
100 g C prah šećera
2 jaja
180 ml mleka
100 g maslaca
3 kašike C kakao praha
200 g čokolade za kuvanje
par kašika eurokrema
jagode za dekoraciju

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Soda bikarbona Šećer u prahu Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dušanka

Mafini

Najbolji, uvek uspe fin-mafin.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti maslac sa C prah šećerom, dodati pavlaku, umućena jaja, C prašak za pecivo, malo C sode bikarbone, mleko, zatim brašno, na kraju 3 kašike C kakao.

Čokoladu naseckati na sitne kockice i ubaciti u umuceno testo i lagano umešati.

Naređati korpice za mafine i do pola ih puniti.

Peći na 180 C, 15-tak minuta.

Dekorisati kremom i na vrh jagoda.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Uživaćete u svakom čoko zalogaju, duplirajte masu!