C Slatka tradicija

Sastojci
4 belanca
1 šolja šećera
2 šolje brašna
1 C prašak za pecivo
1/2 šolje mleka
1/2 šolje ulja
4 pune kašike marmelade od jagoda (može i neka druga)
100 g čokolade
2 kašike ulja

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tatjana

Mafini sa marmeladom

Pravila sam tortu gde sam potrošila žumanca, a belanca su mi ostala i tako su nastali ovi mafini.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Izmutiti belanca i u čvrst šam i dodati šećer.

Mutiti 2-3 minuta, a onda postepeno dodavati brašno pomešano sa C praškom za pecivo, mleko i ulje. Na kraju dodati marmeladu.

Napuniti korpice za mafine (ima tačno za 12 komada mafina, onih malo većih korpica).

Kada se mafini ispeku pripremiti glazuru.

Istopiti čokoladu sa uljem pa premazati mafine.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata