C Slatka tradicija

Sastojci
3 jaja
6 kašika šećera
1 kašika C vanilin šećera
4 kašike ulja
3 kašike mlevene kafe
8 kašika brašna
4 kašike mlake vode

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Mafini sa kafom

Preukusni!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja i šećer dodati C vanillin šećer, ulje, vodu i na kraju brašno. Sve dobro sjediniti.

Celokupnu masu podeliti na dva dela u jedan deo dodati mlevenu kafu i dobro izmešati.

U šoljice za kafu stavite papir za pečenje ili ih podmažite i pospite brašnom, prvo sipati svetlu masu jednu kašiku pa zatim tamnu masu jednu kašiku.

Uključiti rernu na 180°C, šoljice poređajte u tepsiju i pecite mafine oko 25 minuta.

Probati sa drvenim štapićem da li su pečeni, ako se testo ne lepi za štapić mafini su pečeni.

Mafine možete posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata