burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija8

Mafini sa čokoladom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

4 jajeta

140 g putera ili margarina

250 g C šećera u prahu

270 g brašna

1 C prašak za pecivo

2 dl mleka

100 g čokolade

2 C vanilin šećera

Mafini sa čokoladom

Koraci pripreme

Četiri belanceta umutite s polovinom C šećera u prahu i ostavite na stranu.

U drugoj posudi umutite četiri žumanceta s drugom polovinom C šećera u prahu.

Zatim dodajte omekšao puter ili margarin, mutite dok ne dobijete homogenu masu.

Zatim naizmenično dodavajte brašno i mleko, a kada sve potrošite, u masu dodajte, C vanilin šećer i C prašak za pecivo.

Sjedinite dve mase tako što ćete umućena belanca presuti u posudu sa žumancima i lagano ih varjačom umešati da šne ne bi splasnuo.

U kalup za mafine, poređajte korpice za mafine i sipajte masu. Tri četvrtine mase sipajte u svaku korpicu dodajte i kockicu čokolade.

Mafine pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni, dok ne budu pečeni.

Drvenim štapićem proverite, da li su pečeni, ako na štapiću ne ostaje testo pečeni su.

Ohlađene mafine možete posuti C šećerom u prahu, preliti čokoladom ili ostaviti takve kakvi jesu.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Mafini sa čokoladom

Koraci pripreme

Četiri belanceta umutite s polovinom C šećera u prahu i ostavite na stranu.

U drugoj posudi umutite četiri žumanceta s drugom polovinom C šećera u prahu.

Zatim dodajte omekšao puter ili margarin, mutite dok ne dobijete homogenu masu.

Zatim naizmenično dodavajte brašno i mleko, a kada sve potrošite, u masu dodajte, C vanilin šećer i C prašak za pecivo.

Sjedinite dve mase tako što ćete umućena belanca presuti u posudu sa žumancima i lagano ih varjačom umešati da šne ne bi splasnuo.

U kalup za mafine, poređajte korpice za mafine i sipajte masu. Tri četvrtine mase sipajte u svaku korpicu dodajte i kockicu čokolade.

Mafine pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni, dok ne budu pečeni.

Drvenim štapićem proverite, da li su pečeni, ako na štapiću ne ostaje testo pečeni su.

Ohlađene mafine možete posuti C šećerom u prahu, preliti čokoladom ili ostaviti takve kakvi jesu.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept