C Slatka tradicija

Sastojci
4 jajeta
140 g putera ili margarina
250 g C šećera u prahu
270 g brašna
1 C prašak za pecivo
2 dl mleka
100 g čokolade
2 C vanilin šećera

Naši proizvodi
Šećer u prahu Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Mafini sa čokoladom

Savršeniiii mafini!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Četiri belanceta umutite s polovinom C šećera u prahu i ostavite na stranu.

U drugoj posudi umutite četiri žumanceta s drugom polovinom C šećera u prahu.

Zatim dodajte omekšao puter ili margarin, mutite dok ne dobijete homogenu masu.

Zatim naizmenično dodavajte brašno i mleko, a kada sve potrošite, u masu dodajte, C vanilin šećer i C prašak za pecivo.

Sjedinite dve mase tako što ćete umućena belanca presuti u posudu sa žumancima i lagano ih varjačom umešati da šne ne bi splasnuo.

U kalup za mafine, poređajte korpice za mafine i sipajte masu. Tri četvrtine mase sipajte u svaku korpicu dodajte i kockicu čokolade.

Mafine pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni, dok ne budu pečeni.

Drvenim štapićem proverite, da li su pečeni, ako na štapiću ne ostaje testo pečeni su.

Ohlađene mafine možete posuti C šećerom u prahu, preliti čokoladom ili ostaviti takve kakvi jesu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata