C Slatka tradicija

Sastojci
2 jaja
250 g kristal šećera
1 C vanilin šećer
50 ml ulja
150 ml jogurta
250 g brašna (1/2 oštrog, 1/2 mekog)
1 C prašak za pecivo
1 kašičica muskatnog oraščića
300 g pasirane bundeve (pečena ili barena)
1 kašičica mlevenog cimeta

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nataša

Mafini sa bundevom

Mirisno i lepo.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom i C vanilin šećerom, dodati jogurt i ulje.

Zatim dodati brašno, C prašak za pecivo, cimet i oraščić. Na kraju bundevu.

Peći na 220°C dok ne porumene.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Bundevu očistiti i iseckati na kockice, staviti u šerpu i sipati malo vode. Poklopiti i kuvati kada provri 2-3 min. ili dok ne omekša. Brže i jednostavnije nego da se peče, a ukus isti. Ispasirati štapnim mikserom.