C Slatka tradicija

Sastojci
1,5 šolja brašna
1 kašičica C sode bikarbone
1 kašičica C praška za pecivo
1/2 kašičice soli
2 zrele izgnječene banane
3/4 šolje šećera
1 umućeno jaje
1/3 šolje ulja
eurokrem
1 C puding od vanile
ili slatke pavlake (po želji)
500 ml mleka
3 kašičice šećera

Naši proizvodi
Soda bikarbona Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Mafini sa bananama i eurokremom

Kremasti mafini koji se tope u ustima.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pomešati brašno, C sodu bikarbonu, C prašak za pecivo i so.

U drugoj posudi izmešati banane, šećer, jaja i ulje.

Tečne sastojke postepeno dodavati u suve dok se sve lepo ne sjedini.

Puniti kalupe za mafine oko 2/3 i na svaki staviti kašičicu krema.

Koristite krem od lešnika koji nije previše čvrst da bi upao u sredinu smese tokom pečenja.

Mafine peći na 200 stepeni 15-17 minuta. Za to vreme spremiti C puding po uputstvu sa 3 kašičice šećera.

Kada se puding ohladi na sobnoj temperaturi staviti u kesu za ukrašavanje, ako je nemate poslužiće i kesa za zamrzivač kojoj ćete odseći jedan kraj da dobijete otvor i ukrasite pudingom mafine.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata