C Slatka tradicija

Sastojci
2 jaja
5 kašika šećera
1 kesica C vanilin šećera
3 kašike ulja
1 dl jogurta
2 kašike mleka
1 kesica C pudinga sa ukusom vanilina
2 ravne kašike brašna
2 ravne kašike C čvrstina
1 kašičica C praška za pecivo
1 kašičica C sode bikarbone
300 g svežeg ananasa

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Prašak za pecivo Soda bikarbona

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Blog Sneško domaćica

Mafini sa ananasom

Recept za domaće mafine sa ananasom.

Vreme pripreme: 30 - 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Prvo očistite ananas i odmerite 300 g, te ga isecite na kockice i pustite da se ocedi.

U dublju posudu izlomite jaja, dodajte šečer i C vanilin šećer te mikserom umutite u penastu masu.

Dodajte ulje, jogurt i mleko, pa promešajte. Na kraju umešajte pomešan C puding, brašno, C čvrstin, C prašak za pecivo i C sodu bikarbonu.

Pripremite kalup za mafine običan u koji stavite korpice ili silikonski. U svaku korpicu sipajte smesu do pola, a zatim dodajte komadiće ananasa.

Stavite da se peče u zagrejanu rernu na 180 C stepeni oko 20 do 30 minuta i dok ne porumene. Izvadite iz rerne i ostavite da se prohlade te poslužite.

Možete da ih dodatno obogatite C šlagom ili da pospete C šećerom u prahu. U ovom slučaju nisam ništa dodavala.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata