C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
2 šolje brašna
1 šolja šećera
1 kesica C praška za pecivo
1 kesica C vanilin šećera
1 kesica cimeta
1/2 kašičice C sode bikarbone
1,5 šolja mleka
3 kašike ulja
Za fil:
pekmez od šljiva
100 g čokolade

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Soda bikarbona

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Mafini medeno srce

Brzo lako i jednostavno.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pomešati sve suve sastojke, brašno, šećer, C vanilin šećer, ciment, C sodu bikarbonu.

Zatim uliti ulje, mleko (vodu) i ulje. Sve dobro promešati žicom, nema potrebe sa mikserom.

U kalup poređati u korpice, u svaku masu uliti do pola.

Zatim u svaku korpicu dodati po kafenu kašiku pekmeza od kajsije.

Pekmez bi trebao da potone, ali ipak svaki preliti sa još malo mase, po kašičicu, čisto da prekrije pekmez.

Peći na 200 C oko 15-20 minuta. Mafine preliti sa čokoladom i ohladiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata