C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
240 g šećera (10 ravnih kašika šećera)
180 g brašna (12 ravnih kašika brašna)
300 g margarina (margarin 250 g i malo ulja)
300 g čokolade za kuvanje
200 g C šlaga
1 C vanilin šećer
prehrambena boja
pakovanje papirnih korpica za mafine

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Mafini

Veoma ukusan kolač i brzo se sprema.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja, šećer i brašno i u to dodati 300 g margarina i 300 g čokolade za kuvanje (otopiti margarin na tihoj vatri i kad provri skinuti sa vatre i u to dodati čokoladu i mešati dok se ne istopi).

U pleh za mafine poredjati papirne korpice i sipati smesu u 2/3 korpica.

U dobro zagrejanoj rerni na najviše stepeni peći 6.5 minuta.

Paziti da se peku tačno koliko piše minuta, jer kroz sredinu treba da ne budu zapečene, nego da se fil razliva kad se prepolove.

C šlag umutiti i dodati perhrambenu boju. Ako je više boja različitih, podeliti šlag u vise cinijica pa dodavati u svaku činijicu drugu boju.

Špricem šlag nanositi na mafine.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako želite da vam kroz sredinu ostanu življi, vodite računa tačno u sekund za vreme pečenja. Mada sve zavisi od jačine rerne, a ako želite da vam buku komplet šečeni onda ih pecite 8 minuta.