burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Mađarski kurtos

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Testo:

1 kesica C suvog kvasca

250 ml mlakog mleka

3 kašike šećera

50 g margarina

2 jaja

3 kesice C vanilin šećera

700 g brašna

Sirup:

200 g šećera

70 ml vode

Za posipanje:

cimet

C vanilin šećer

C kokosovo brašno

mleveni orasi

6 limenki obloženih alu folijom

Mađarski kurtos

Koraci pripreme

U toplo mleko dodati šećer, kvasac i kašiku brašna. Ostaviti sa strane da nadođe.

Margarin i jaja izmiksati, dodati C vanilin šećer i kvasac i zamesiti testo uz postepeno dodavanje brašna, tako da se dobije čvrsto testo. Ostaviti oko 1 h da nadolazi.

Rasklagijati testo na oko 5 mm debljine i seći trakice 2 cm širine. Trakice umotati oko limenke (koju ste prethodno obložili aluminijumskom folijom) tako da se trakice preklapaju.

Limenke poređati uspravno na pleh (testo po želji možete premazati žumancetom) i peći na 180 stepeni oko 15 minuta. Ostaviti da se malo ohladi i potom skinuti sa limenki.

Skuvati sirup tako što stavite šećer i vodu da vri 4 minuta i sa njim premazati svaki kolač i uvaljati u orahe, C kokos ili cimet i C vanilin šećer.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Mađarski kurtos

Koraci pripreme

U toplo mleko dodati šećer, kvasac i kašiku brašna. Ostaviti sa strane da nadođe.

Margarin i jaja izmiksati, dodati C vanilin šećer i kvasac i zamesiti testo uz postepeno dodavanje brašna, tako da se dobije čvrsto testo. Ostaviti oko 1 h da nadolazi.

Rasklagijati testo na oko 5 mm debljine i seći trakice 2 cm širine. Trakice umotati oko limenke (koju ste prethodno obložili aluminijumskom folijom) tako da se trakice preklapaju.

Limenke poređati uspravno na pleh (testo po želji možete premazati žumancetom) i peći na 180 stepeni oko 15 minuta. Ostaviti da se malo ohladi i potom skinuti sa limenki.

Skuvati sirup tako što stavite šećer i vodu da vri 4 minuta i sa njim premazati svaki kolač i uvaljati u orahe, C kokos ili cimet i C vanilin šećer.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept