Početna > Recepti > Recepti za kolače > Mađarica
Sastojci
Korice:
600 g brašna
120 g margarina
1 C prašak za pecivo
200 ml slatke pavlake
1 C vanilin šećer
Fil:
1 l mleka
200 g šećera
200 g čokolade
125 g margarina
2 kašike brašna
2 kašike C čvrstina
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelica
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: oko 50 sitnih kolača
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Od navedenih sastojaka umesiti testo i podeliti ga na 5 jednakih delova. Korice peći na prevrnutom plehu 7-10 min.
Fil:
Brašno i C čvrstin razmutiti sa malo mleka, pa zakuvati u ostatku od 1 l mleka sa šećerom. U toplo ubaciti čokoladu i margarin i mešati da se otopi.
Tople korice mazati toplim filom. Opteretiti malo kolač, pa ostaviti na hlađenje. Nakon 3 sata staviti glazuru.
Otopiti 200 g čokolade sa 6 kašika ulja i preliti kolač.
Glazura idealna za sečenje, ne puca.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Korice razvući na pek papiru. I kako se korice budu pekle, tako slagati jednu na drugu i pokriti krpom da ostanu tople do filovanja.