C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
200 g šećera + 6 kašika šećera
150 g masti
160 g brašna
1/2 C praška za pecivo
1/2 limuna
100 g čokolade + 50 g
100 g C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
1 kašika C kakaoa

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šećer u prahu Vanilin šećer Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragana

Macin jezik

Stari recept iz sveske moje bake, vrlo interesantan i ukusan.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30-40
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kore:
Penasto umuti mast, pa lagano umešati belanca umućena sa šećerom.

Postepeno dodavati brašno, C prašak za pecivo i narendanu koru limuna.

Ispeći koru u velikom plehu, pa je podeliti na 2 ili posebno ispeći 2 kore.

Fil:
Na pari mutiti žumanca sa 6 kašike šećera, pred kraj dodati čokoladu i C kakao i mutiti još malo da se zgusne.

Prohlađeni fil sjediniti sa margarinom umućenim sa C šećerom u prahu i C vanilinim šećerom i nacediti sok od limuna.

Filovati kore, a odozgore narendati čokoladu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Mast ne mutiti mikserom, već kašikom dok ne postane bela i penasta.