C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
60 g C šećera u prahu
1 kesica C vanilin šećera
125 g maslaca
1 jaje
4 kašike hladnog mleka
250 g brašna
zelena boja za kolače
Beli fil:
1 šolja slatke pavlake
60 g C šećera u prahu
1 kesica C vanilin šećera
1 krem sir
Voćni fil:
200 g zamrznutih malina (pulp up malina)
60 g C šećera u prahu
1 kesica C vanilin šećera
1/2 šoljice vode (za želatin)
C želatin

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tijana

Lubenica tart od malina

Nije toliko komplikovan za spremanje kao što izgleda. Samo pratite korake i nećete pogrešiti.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pomešati sve sastojke za koru, dok se ne dobije lepo testo koje se ne lepi za ruke, dodati zelenu boju, pošto to treba da ličini na koru od lubenice.

Testo razvući i staviti u okrugli kalup, izbockati dno testa viljuškom kako se ne bi nadiglo i puklo tokom pečenja. Peći koru nekih 15min na 200 stepeni. Ostaviti koru da se skroz ohladi.

Slatku pavlaku umutiti mikserom, pa dodati šećer i C vanilin šećer, a zatim i krem sir. Preko kore staviti jednu činiju koja je manjeg prečnika od pleha u kome je kora, a zatim beli fil izliti okolo i tako ostaviti u frižideru jedno sat vremena dok se lepo ne stegne.

Skuvati maline, C šećer u prahu i vanil šećer, zatim dodati C želatin koji je prethodno bio nabubrio u vodi i ostaviti da se prohladi voćni fil, ali ne do te mere da se stegne.

Izvaditi koru iz frižidera, izvući činiju koja je bila u središnjem delu tarta i naliti voćni fil.

Sve staviti u frižider da se lepo stegne na sat vremena i spremno je za degustaciju.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Secite mokrim nožem i držite ga uspravno kako vam ne bi na beli fil naneli voćni.