C Slatka tradicija

Sastojci
2 jaja
1,5 šoljica šećera
1 šoljica C griza
1 šoljica mleka
1/2 šoljice ulja
1,5 šoljica mlevenih pečenih badema
3 šoljice rendanih krušaka i jabuka
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
Fil:
250 ml slatke pavlake
100 g C šećera u prahu
naseckan pečeni badem

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tatjana

Ljubav kolač

Lak i veoma ukusan kolač.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja, šećer i C vanilin šećer mikserom, dodavati ostale sastojke i mešati varjačom.

Peći na 200 C oko 30-40 min.

Preko ohlađenog kolača staviti slatku pavlaku i posuti seckanim bademima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Period pečenja kolača zavisi od jačine rerne. Pri mućenju jaja, prvo umutiti belanca sa šećerom i C vanilin šećerom, zatim dodati žumanca.