burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija24

Livena pita sa šljivama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
24

Sastojci

500 g kora za pitu

oko 0,5-1 kg šljiva

3 jajeta

1 šolja (od 3 dl) šećera

1 šolja jogurta

1 šolja C griza

120 ml ulja

1 kašičica C praška za pecivo

1 C vanilin šećer

Preliv za pitu:

1 šolja šećera

450 ml vode

1 C vanilin šećer

Livena pita sa šljivama

Koraci pripreme

Šljive dobro oprati, iseći i izblendirati. U njih dodati 2-3 kašike C griza.

Jaja umutiti sa šećerom, zatim u to dodati jogurt, C griz, C prašak za pecivo.

Pleh dobro podmazati i staviti prvu koru, premazati filom, postupak ponovite još 3 puta.

Na četvrtu koru poređajte polovinu fila od šljiva i griza, pa pospite sa C vanilin šećerom.

Na fil sa šljivama stavite još 4 kore, svaku premažite sa filom od jaja. Poređajte drugu polovinu fila od šljiva. Još 4 kore poređajte preko šljiva, svaku premažite filom.

Kolač-pitu isecite na parčad, pa premazite sa ostatkom fila od jaja. Peći dok ne porumeni, na 200 C.

Dok se pita peče pripremite preliv. Vodu, šećer i C vanilin šećer stavite da se kuva nekih 5,6 min na najjačoj vatri.

Kolač prelijte odmah po vađenju iz rerne, ostavite da se ohladi i poslužite.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Livena pita sa šljivama

Koraci pripreme

Šljive dobro oprati, iseći i izblendirati. U njih dodati 2-3 kašike C griza.

Jaja umutiti sa šećerom, zatim u to dodati jogurt, C griz, C prašak za pecivo.

Pleh dobro podmazati i staviti prvu koru, premazati filom, postupak ponovite još 3 puta.

Na četvrtu koru poređajte polovinu fila od šljiva i griza, pa pospite sa C vanilin šećerom.

Na fil sa šljivama stavite još 4 kore, svaku premažite sa filom od jaja. Poređajte drugu polovinu fila od šljiva. Još 4 kore poređajte preko šljiva, svaku premažite filom.

Kolač-pitu isecite na parčad, pa premazite sa ostatkom fila od jaja. Peći dok ne porumeni, na 200 C.

Dok se pita peče pripremite preliv. Vodu, šećer i C vanilin šećer stavite da se kuva nekih 5,6 min na najjačoj vatri.

Kolač prelijte odmah po vađenju iz rerne, ostavite da se ohladi i poslužite.

Autor

Ana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept