C Slatka tradicija

Sastojci
500 g kora za pitu
oko 0,5-1 kg šljiva
3 jajeta
1 šolja (od 3 dl) šećera
1 šolja jogurta
1 šolja C griza
120 ml ulja
1 kašičica C praška za pecivo
1 C vanilin šećer
Preliv za pitu:
1 šolja šećera
450 ml vode
1 C vanilin šećer

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ana

Livena pita sa šljivama

Najsočnija pita, nestane za tren oka.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Šljive dobro oprati, iseći i izblendirati. U njih dodati 2-3 kašike C griza.

Jaja umutiti sa šećerom, zatim u to dodati jogurt, C griz, C prašak za pecivo.

Pleh dobro podmazati i staviti prvu koru, premazati filom, postupak ponovite još 3 puta.

Na četvrtu koru poređajte polovinu fila od šljiva i griza, pa pospite sa C vanilin šećerom.

Na fil sa šljivama stavite još 4 kore, svaku premažite sa filom od jaja. Poređajte drugu polovinu fila od šljiva. Još 4 kore poređajte preko šljiva, svaku premažite filom.

Kolač-pitu isecite na parčad, pa premazite sa ostatkom fila od jaja. Peći dok ne porumeni, na 200 C.

Dok se pita peče pripremite preliv. Vodu, šećer i C vanilin šećer stavite da se kuva nekih 5,6 min na najjačoj vatri.

Kolač prelijte odmah po vađenju iz rerne, ostavite da se ohladi i poslužite.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pita se može jesti topla, ali je ipak najbolje ostaviti da prenoći.