C Slatka tradicija

Sastojci
600 g brašna
1 kesica C suvog kvasca
1 jaje
1 žumance
5 kašika šećera
2 kašike masti
po potrebi eurokrema
1 C vanilin šećer
po potrebi C šećera u prahu

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Lisnate kiflice sa eurokremom

Ove sipkave lisnate kiflice su najbolje dok se jedu vruće jer se tope u ustima koliko su dobre, mekane i mirisne. Od srca vam ih preporučujem.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U sud za mešenje stavite mast, šećer, jaje i žumance pa sve dobro umutite.

Dodajte polovinu brašna i kvasac rastvoren u malo mlake vode ili mleka pa počnite da mesite rukama uz postepeno dodavanje ostatka brašna.

Umesite glatko testo pa ga vratite u sud za mešenje, pokrijte providnom folijom ili krpom i ostavite da naraste.

Naraslo testo stavite na radni sto, lagano ga premesite i podelite na 2 dela.

Od prvog dela oklagijom razvucite što veći krug i isecite ga na 16 delova (trouglova).

Na svaki trougao stavljajte po malo eurokrema i urolajte u kiflice.

Ređajte ih u podmazan pleh. Isto uradite i sa drugim delom testa.

Pecite kiflice na 180-200 stepeni oko pola sata, tj. dok blago ne porumene.

Još vruće kiflice uvaljajte u C šećer u prahu zamirisan C vanilin šećerom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata