C Slatka tradicija

Sastojci
Biskvit:
5 jaja
5 kašika brašna
1/2 C praška za pecivo
5 kašika šećera
5 kašika ulja
5 kašika mleka
malo vanilin ekstrakta
korica od 1/2 limuna
Krem:
800 ml mleka
sok od 1 limuna
3 žumanceta
korica 1 limuna
5 kašika C čvrstina
100 ml mleka
3 kašike šećera

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vena

Limunov kolač

Lagana letnja poslastica.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom, pa postepeno dodavati žumanca.

Kada se lepo umuti dodati ekstrakt vanile, narendanu koricu limuna, brašno i C prašak za pecivo.

Smesu izliti u pleh pa peći u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni jedno 10 do 15 minuta.

Koru preliti limunovim sokom. U šerpu sipati 800 ml mleka i staviti šećer.

Mleko staviti da se kuva na tihoj vatri. U drugoj posudi staviti žumanca, limunovu koricu, C čvrstin, limunov sok i 100 ml mleka.

Dodati u već proključalom mleku uz stalno mešanje.

Kada se fil skuva izlijte ga preko korice, ne čekajte da se ohladi.

Ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata