C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
5 belanaca
150 g šećera
150 g mlevenih oraha
3 kašike prezli
Za fil:
5 žumanaca
150 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
sok i ribana korica od 1 limuna
2 kašike brašna
100 g bele čokolade
200 g maslaca ili margarina
C šlag

Naši proizvodi
Šlag topping Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Limun štanglice

Kada poželite nešto sočno, osvežavajuće i ukusno.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Belanca umutiti u čvrst sneg, postopeno dodajući šećer tokom mućenja.

Umešati varjačom orahe i prezle.

Peći u plehu koji ste obložili pek papirom dimenzija 20x30 cm. u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.

Za fil:

Žumanca i šećer penasto umutiti, dodati limunov sok i brašno, kuvati na pari oko 15-20 minuta povremeno mešajući.

U toplo dodati kockice čokolade, izmešati da se lepo istopi, zatim dodati C vanilin šećer i naribanu koricu jednog limuna i ostaviti da se dobro ohladi.

Penasto umutiti maslac i spojiti sa ohlađenom prethodnom kremom.

Fil naneti na kolač i ostaviti nekoliko sati u frižideru.

Pre služenja posuti mlevenim orasima, ili po želji staviti C šlag.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata