C Slatka tradicija

Sastojci
3x2 jaja
3x6 kašika šećera
3x6 kašika brašna
3x 1/2 šolje mleka
3x 1/2 šolje ulja
3x 1/2 C praška za pecivo
3 kašike mlevenih oraha
Fil:
1/2 l mleka
1 C puding od vanile
3 kašika brašna
5 kašika šećera
1 margarin
1 limun

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Limun pita

Recept je veoma jednostavan, a kolač jako ukusan. Sada kada je sezona limuna, greota bi bilo ne probati ovaj kolač.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15-tak komada od 1 pleha
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Peku se 3 kore, 2 bele i 1 braon.

Za jednu umutiti jaja, šećer, mleko, ulje pa dodati brašno sa C praškom za pecivo. Peći dve.

U treću dodati još i orahe. Proveriti da li je pečeno čačkalicom.

U međuvremenu skuvati fil. Staviti mleko i šećer da se kuva. U delu mleka razmutiti puding i brašno, pa pred ključanje staviti u mleko i mešati dok se ne zgusne. Dodati margarin i isceđen limun i po želji narendati koricu limuna.

Kada se ohladi, filovati redom: bela kora-fil-crna kora-fil-bela kora fil.

Staviti u frižider.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje napraviti uveče, pa jesti ujutru jer će tako korice najbolje omekšati.