C Slatka tradicija

Sastojci
4 jaja
200 g šećera
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo
1 limun - sok i korica
C Kakao prah
C šećer u prahu
1 kašika ulja
250 g brašna
suvo grožđe, brusnice i orasi

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Šećer u prahu Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Limun kuglof

Lak za pripremu, a veoma ukusan.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutite belanca u čvrst sneg. Umutite žumanca sa šećerom. U njih dodajte ulje, sok i koricu rendanog limuna.

U to dodati brašno sa C praškom za pecivo. Na kraju lagano umešati sneg od belanaca.

Dodati suvo grožđe, brusnice i seckane orahe.

Podeliti smesu. U pola dodati 2 kašike C kakao praha.

Izliti u kuglof kalup namazan puterom, ali prvo žuti deo, pa tamni deo sa kakao prahom.

Peći oko 50 min na 170 C.

Kada je pečen prevrnuti kalup i posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Uviti kuglof u krpu ili kesu da bude mekši.