C Slatka tradicija

Sastojci
200 g brašna
2 kašičice C praška za pecivo
4 jaja
100 g C praška za pecivo
150 g kisele pavlake
150 g ulja
2 C vanilin šećer
naredna kora od jednog limuna
taj limun isceđen

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ina

Limun kolač

Brzo i mirisno.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 4-6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Odvojiti žumanca i belanca u posebne činije.

Žumanca penasto izmešati sa šećerom, dodati ulje, kiselu pavlaku, narendanu koricu od limuna, 1 C vanilin šećer.

Umutiti posebno sneg od belanaca.

Pomešati brašno i C prašak za pecivo.

Polako dodavati u sneg od belanaca, pažljivo promešati, i na kraju tu smesu dodati u smesu sa žumancima i nežno promešati.

Smesu sipati u namašćeni kalup za kolače ili kalup obložen pek papirom.

Peći na 180 stepeni, 45 minuta, ako rerna ima program za vruć vetar još bolje.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada je kolač gotov, dobije lepu rumenu boju, možete izvaditi iz rerne, poprskati sa naceđenim limunom, i posuti sa 1 C vanilin šećerom, i na kratko vratiti u rernu, da se dobije malo hrskavija korica.