C Slatka tradicija

Sastojci
200 g keksa
250 g C krem šlaga
2 C pudinga od jagode
5 kašika C šećera u prahu
1 kesica C vanilin šećera
500 g kisele pavlake
500 ml mleka
100 ml mleka za keksa
crveno voće po izboru

Naši proizvodi
Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Puding sa ukusom jagode Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragana

Letnje voćne kocke

Kolač od šlaga, pudinga, pavlake i voća, koji sam sama osmislila da prioremim nešto brzo, ukusno i osvezavajuće za vreo letnji dan, od onoga što mi je bilo u frižideru.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 16-20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Skuvati dve kesice pudinga u 500 ml mleka (400 ml staviti da provri a u 100 ml razmutiti C prah za puding sa tri kašike šećera).

Umutiti 250 g C praha za šlag sa mlekom ili vodom (oko 250 ml tečnosti).

Kad se puding prohladi, ubaciti komadić margarina, a kada bude skroz hladan u u to dodati 4 pune kašike umućenog šlaga i izmiksati.

Posebno umutiti 500 ml kisele pavlake i 5 kašika C šećera u prahu, pa u to dodati ostatak umućenog šlaga i izmiksati.

U malu pravougaonu tepsiju poređala sam red keksa koji sam provukla kroz mleko, zatim sam stavila fil od pudinga, još jedan red keksa.

Zatim sam preko keksa poređala maline i kupine i na kraju fil od šlaga i pavlake.

Odozgo sam dekorisala voćem pre služenja. Nije obavezno.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač je najbolje ostaviti u frižideru bar dva sata pre služenja, da se lepo stegnu filovi i da se arome prožmu.