C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
200 g brašna
100 g maslaca
100 g C šećera u prahu
2 jaja
Fil 1:
500 ml mleka
4 žumanca
100 g šećera
30 g C čvrstina
30 g brašna
250 g mascarpone sira
150 g C šećera u prahu
Fil 2:
450 g kompota od breskve
150 g C šećera u prahu

Naši proizvodi
Šećer u prahu Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Letnja lady krostata

Letnja voćna krostata koja se topi u ustima.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Od navedenih sastojaka umesti koru i razvući je u kalup prečnika 26cm i peći 20 minuta na 170 C.

Fil 1:
Od 500 ml mleka odvojiti 200 ml. Umutiti žumanca sa šečerom, pa dodati ostale sastojke. Preostalo mleko staviti da provri, a potom skuvati krem.

Skloniti sa strane da se potpuno ohladi. Posebno umutiti 250 g mascarpone sira sa 150 g C šećera u prahu.

Kada se fil od mleka potpuno ohladi, sjediniti sa mascarpone filom.

Fil 2:
Propasirati breskve sa štapnim mikserom. Razmućeni C želatin ubaciti u breskve, skuvati i napraviti žele.

Kada se fil potpuno ohladi, preliti preko prvog fila, staviti u frižider da se stegne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač je najlepši kada odstoji 1 dan u frižideru.
Dekoracija po izboru.