C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
6 belanaca
6 kašika šećera
50 g pečenih mlevenih lešnika
1 kašika prezle
1 kašika mekog brašna
100 g čokolade
2 kašike ulja
2 kašike mleka
Fil:
500 ml mleka
6 žumanaca
1 kesica C pudinga karamela
3 kašike šećera
100 g margarina
50 g C šećera u prahu
50 g mlevenih pečenih lešnika
2 kesice C šlaga

Naši proizvodi
Puding karamel Šećer u prahu Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milena

Lešnik kocke

Divne, kremaste lešnik kocke, svakoj domaćici za ponos.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kora:
Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera u čvrst sneg, dodavati 1 kašiku prezli, 1 kašiku brašna i 50 g lešnika uz lagano mučenje.

Ispeći koru na 180 stepeni, dok lagano ne porumeni, otprilike 20-tak minuta.

Na pari otopiti 100 g čokolade, sa 2 kašike mleka i 2 kašike ulja i isto preliti preko ispečene kore i ostaviti da se ohladi.

Od 500 ml mleka odvojiti pola čaše, ostatak staviti da se kuva. Umutiti 6 žumanaca, 3 kašike šećera i 1 kesicu pudinga. Kada mleko provri u isto dodati prethodnu smešu i skuvati.

Ostaviti da se ohladi. Umutiti 100 g margarina sa 50 g C šećera u prahu, dodavati ohlađen fil i 50 g mlevenih lešnika, pa polako premazati preko ohlađene kore sa čokoladom (ukoliko žurite ne mora da se ispoštuje ovaj postupak, već u vruće skuvan fil od žumanaca i pudinga, možete dodati i margarin i C šećer u prahu i mlevene lešnika, pa tako umućen fil preliti preko kore sa čokoladom, ali se onda duže čeka da se stegne).

Preko dekorisati šlagom i mlevenim lešnicima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je peći koru u vatrostalnom pekaču, dimenzija 20x30 cm, jer se onda lepo vidi svaki sledeći sloj kolača.