C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg rendanih jabuka
1,5 kg oceđenih višanja
4 kašike C griza
4 kašike šećera
1/2 kg brašna
2 jaja
200 g masti ili margarina
šoljica mleka
200 g šećera
1 C prašak za pecivo
2 C vanilin šećera

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragana

Lenja pita sa višnjama i jabukama

Mmm, predivan, ukusan, dva ukusa u jednoj tepsiji

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U jabuke dodati šećer i C griz, pa promešati.

Isto tako uraditi i sa višnjama.

Umutiti mast ili margarin sa šećerom, dodati jaja, mleko, C prašak za pecivo.

Dobro umesiti i podeliti na dva dela.

Razvući jedan deo testa preko celog pleha pa do pola jabuke od pola višnje.

Prekriti drugim delom testa i peći na 180-200 C dok ne porumeni.

Gotovu posuti C vanilin šećerom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata