C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
150 g margarina
500 g brašna
2 jajeta
1 rendana korica narandže i limuna
1 C vanilin šećer
5 kašika mleka
1 C prašak za pecivo
250 g šećera
Fil:
2-3 kašike C griza
5 kašika šećera
1 C vanilin šećer
700 g očišćenih višanja

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Lenja pita sa višnjama

Slatko kiselkast kolač sa višnjama.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30-40 kolača
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U brašno pomešajte C prašak za pecivo, šećer i C vanilin šećer, iseckajte margarin sobne temperature, pa i njega dodajte, potom i mleko, jaja i izrendanu koricu limuna ili narandže.

Sve sjediniti pa na radnoj površini mesite rukom, uz malo dodavanje brašna, pa mesite dok ne dobijete testo koje se ne lepi.

Posle par minuta mešenja testo će biti fino za izradu.

Podelite ga na 2 jednaka dela, razvijte oklagijom na veličinu pleha za pečenje.

Stavite na pek papir jednu koru, pa višnje iscedite od viška soka, pomešajte sa šećerom i C vanilom, poređajte preko kore, pospite ih sa 2-3 kašike C griza, pa preko njih drugu koru.

Stavite u zagrejanu rernu na 200° C oko 20-tak minuta, u zavisnosti od rerne.

Kada lepo porumeni gotova je.

Pre sečenja je ohladite i po želji posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata