C Slatka tradicija

Sastojci
700 g brašna
240 g masti
140 g šećera
2 C vanilin šećera
1 C prašak za pecivo
1/2 limunove kore
100 g C šećera u prahu
2 jaja
100 ml mleka
500 g višanja
200 g šečera
još 2 C vanilin šećera
100 g prezli

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Lenja pita sa višnjama

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 16 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U sud staviti mast, jaja, mleko, šećer i C vanilin šećer, mutiti žicom.

Kada smesa postane glatka dodati brašno i C prašak za pecivo. Umesiti testo dok ne postane ujednačeno.

Podeliti testo na dve jufke tako da jedna jufka bude malo manja. Uzeti đuveč tepsiju i manju jufku testa utapkati u nju.

Zatim oceđene višnje pomešane sa šečerom i C vanilin šećerom i prezlom posuti po testu u tepsiju.

Uzeti rende i ostatak testa narendati odozgo na višnje tako da bude svuda jednako.

Pitu peći na 180 stepeni 50min.

Ohlađenu pitu iseći na kocke i posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za gornju koru pite potrebno je još 100 g brašna kako bi se lepo izrendala i ispekla pita.