C Slatka tradicija

Sastojci
100 g masti ili margarin
125 g šećera
1 vanilin šećer C
1 jaja
250 g brašna
C praška za pecivo (na vrh noža)
2 kašike hladne vode
300 g višanja (očišćenih i oceđenih)
1 kašika šećera
2 kašike gustina
C šećer u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tanja

Lenja pita sa višnjama

Veoma ukusna i lako se sprema!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Mast sobne temperature umutite sa šećerom i C vanilin šećerom.

Potom, dodajte jaje pa brašno izmešano sa C praškom za pecivo, i zamesite testo koje se ne lepi za prste.

Podelite testo na dva dela. Prvi deo razviti oklagijom između dva parčeta papira za pečenje, pa uz pomoć papira preneti u pleh.

Višnje, šećer i gustin izmesati, pa sipati preko pripremljene donje kore. I drugi deo testa rastanjite oklagijom i preklopite višnje i fino ga ušuškajte sa svih strana.

Na nekoliko mesta, izbockajte testo viljuškom.

Lenju pitu pecite u zagrejanoj rerni na 180 C oko 45 minuta.

Ostavite da se ohladi i pospite C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata