C Slatka tradicija

Sastojci
500 g brašna
250 g putera
3 kašike šećera
1-2 kesice C vanilin šećera
1 kesica C praška za pecivo
3 kašičice pavlake
sok od jednog manjeg limuna
1 celo jaje
2 žumanceta

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Lenja pita sa makom ili šljivama

Lep starinski kolač koji se brzo pojede.

Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Rukom zamesiti testo i podeliti na 2 dela.

Prvu polovinu utisnuti u pleh i staviti preko fil.

Zatim drugu polovinu testa rastanjigi oklagijom veličine pleha i oklagijom uviti testo i prebaciti preko fila.

Preko gornje gore namazati malo belanceta i onda izbušiti viljuškom testo.

Odozgo ravnomerno posuti kristal šećer i 1 kesicu C vanilin šećera.

Peći dok ne porumeni kora.

Iseći toplo i izvaditi iz pleha kada je prohladi.

Komentari potrošača:

22.09.2020
Sjajno

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Super je da se filuje sa višnjama, dunjama i jabukama, šljivama...