C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
600 g brašna
2 jaja
200 g maslaca
200 g pavlake
150 g šećera
2 C vanilin šećera
1 C prašak za pecivo
kora limuna
1 kašičica soli
Fil:
1,5 kg narendanih jabuka
200 g šećera
2 C vanilin šećera
1 cimet
C šećer u prahu za dekoraciju

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ljiljana

Lenja pita sa jabukama

Sočna Lenja pita.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti jaja i maslac penasto i postepeno dodavati navedene sastojke, umešati meko testo i podeliti na 2 jednaka dela. Testo ostavite 1h u frižider.

Razvući prvu koru i razviti u podmazan pleh, najveći od rerne.

Izrendane jabuke skuvati sa šećerom, C vanilin šećerom i cimetom 15 min. i mlaku smesu preliti preko kore.

Razviti i drugi deo testa i prekriti preko jabuka.

Kolač pre pečenja izbušite viljuškom.

Peći 45 min. na 180 C.

Gotov kolač pospite C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata