C Slatka tradicija

Sastojci
250 g masti
2 jaja
50 g šećera
50 ml mleka
1 kesica C Praška za pecivo
1 kesica C Vanilin šećera
500-550 g brašna
1 kg očišćenih zelenih jabuka
150 g šećera
100 g C Griza
1 kesica cimeta
C Šećer u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Pšenični griz Šećer u prahu

Ovaj recept je za vas pripremila C Slatka tradicija

Lenja pita sa jabukama

Lenja pita sa jabukama kojoj ćete teško odoleti.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15-20 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti mast, jaja, 50 g šećera, C Vanilin šećer i mleko.

Postepeno dodavati brašno sa C Praškom za pecivo, pa zamesiti testo. Ostaviti ga da se ohladi.

Desetak minuta kuvati rendane jabuke sa 150 g šećera i cimetom.

Dodati C Griz, pa kuvati uz mešanje još kratko.

Rastanjiti pola testa i preko naneti fil, pa zatim i drugi deo testa.

Peći na 170-180 stepeni oko 40 minuta.

Posuti C Šećerom u prahu pre serviranja.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata