C Slatka tradicija

Sastojci
2 šolje brašna (šolje su od 2 dl)
2 šolje C Šećera u prahu + za posipanje
2 šolje C Pšeničnog griza 
1+1 kesica C Vanilin šećera           
1 kesica C Praška za pecivo   
125 g margarina (može i posni)
2 tegle domaćeg džema od jabuka bez šećera (mogu i sveže ili zamrznute)
4 kašike seckanih oraha
cimet po ukusu

Naši proizvodi
Šećer u prahu Pšenični griz Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Sneško domaćica

Lenja pita sa jabukama

Jednostavna pita koja se brzo pravi, jer koristite suve sastojke i voće po želji.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U dublji sud stavite brašno, pšenični griz, šećer u prahu, 1 C vanilin šećer i C prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte.

Margarin istopite. Uzeti manji okrugli kalup i obložite papirom za pečenje. Papir podmažite sa par kašika margarina.

Sada, koristeći istu šolju, na dno kalupa sipajte 2 šolje smese i ravnomerno rasporedite. Nanesite pažljivo džem od jabuka, 1 teglu.  Pospite orasima.

Opet sipajte 2 šolje smese i jabuke iz druge tegle kao i orahe. Odozgo sipajte ostatak smese i lepo rasporedite po celom kolaču.

Preko kašikom sipajte otopljen margarin i rasporedite po vrhu kolača. Na kraju pospite jednom kesicom C vanilin šećera i cimetom.

Uključite rernu da se zagreje na 180 C sa ventilatorom i stavite da se kolač peče. 
 
Kada lepo porumeni i uhvati koricu negde oko 40 minuta, kolač je gotov.

Izvadite ga iz rerne, pokrijte i ostavite da se ohladi. Kolač izvadite zajedno sa papirom za pečenje iz kalupa. 

Isecite na kocke, pospite C šećerom u prahu i poslužite.

Kolač je najbolji kada se ohladi do kraja i ako je napravljen dan ranije.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata