C Slatka tradicija

Sastojci
500 g brašna
250 g putera
250 g šećera
2 jaja
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
1 korica limuna
3-4 jabuke
kesica cimeta po želji

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Valentina

Lenja pita

Brzo i lako.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti sve sastojke za koru i sipati polovinu da se peče odnosno da samo porumeni. Za to vreme praviti fil od jabuka, dodati cimet (može, a i ne mora).

Kada kora stigne izvaditi je i posle premazati fil preko kore i sipati drugu polovinu smese i peći ponovo i proveravati čačkalicom kada je pečeno.

Peći na 200 stepeni C oko 15 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata