C Slatka tradicija

Sastojci
Za 2 kore:
2 jaja
2 C praška za pecivo
200 ml kisele pavlake
250 g maslaca
200 g šećera
650 g brašna
Za fil:
1,5 kg oljuštenih izrendanih jabuka
200 g šećera
1 kesica cimeta

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Lenja pita

Dosta jeftin i brz kolač. Vole da ga jedu i maldi i stariji. Jeftina i brza poslatsica za sve uzraste.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umesiti testo od sastojaka predviđenih za kore, pa ga premesiti na stolu.

Pokriti ga folijom i staviti u frižider da odstoji 1 sat. Razviti dve kore.

Izrendane jabuke sa šećerom i cimetom propržiti.

U veliki pleh od šporeta staviti jednu koru, pa na nju staviti fil.

Na fil staviti drugu koru i peći oko 40 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za manje plehove srazmerno smanjiti sve količine osim cimeta i C šećera u prahu.
Kad se ispeče po želji i ukusu lenju pitu posuti C vanilin šećerom.