C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
oko 400 g brašna
1 jaje
1 žumanac
1 kašika kisele pavlake ili kiselog mleka
150 g masti
150 g šećera
1 kesica C praška za pecivo
Za fil:
600-700 g rendanih jabuka
4 kašike šećera
2 kesice C vanilin šećera
4 kašike C pšeničnog griza

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Lenja pita

Savršena!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaje i žumanac sa šećerom pa dodati mast i pavlaku.

Zatim lagano dodavati brašno i C prašak za pecivo i umesiti glatko testo. Staviti ga u frižider na sat vremena.

Podeliti testo na dva dela. U pleh staviti papir za pečenje pa rasporediti jedan deo testa.

Preko rasporediti jabuke pomešane sa šećerom, C vanilin šećerom i C pšeničnim grizom.

Preko staviti drugi deo testa, bocnuti ga viljuškom na nekoliko mesta.

Peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 C.

Prohladiti, iseći, možete posuti C šećerom u prahu i uživati u ukusu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

U fil može da se stavi kašičica cimeta.