C Slatka tradicija

Sastojci
1,5 čaša šećera
2 čaše brašna
1 čaša ulja
2 čaše jogurta
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
1 jaje
C šećer u prahu
čaša C griza
5-6 većih jabuka

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Šećer u prahu Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Lenja pita

Sočna, mirisna i tako ukusna. Vraća nazad u detinjstvo. Ukućani je stalno traže iznova!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Oljuštiti jabuke, zatim ih izrendati i prodinstati sa malo šećera i cimeta.

Za to vreme lepo sjediniti šećer, C vanilin šećer, C griz, brašno, C prašak za pecivo, ulje, jogurt i jaje. Dodajte cimet po ukusu.

Polovinu smese sipati u nauljen pleh, preko nje staviti jabuke, pa lepo izravnati i dodati ostatak smese.

Viljuškom napraviti rupice, kako bi se pita ravnomerno ispekla.

Peći na 180 stepeni oko 25 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač seći kada se potpuno ohladi, u suprotnom će se srednji sloj razliti.
Pri serviranju posuti C prah šećerom!