Početna > Recepti > Recepti za kolače > Lenja pita
Sastojci
1,5 čaša šećera
2 čaše brašna
1 čaša ulja
2 čaše jogurta
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
1 jaje
C šećer u prahu
čaša C griza
5-6 većih jabuka
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Oljuštiti jabuke, zatim ih izrendati i prodinstati sa malo šećera i cimeta.
Za to vreme lepo sjediniti šećer, C vanilin šećer, C griz, brašno, C prašak za pecivo, ulje, jogurt i jaje. Dodajte cimet po ukusu.
Polovinu smese sipati u nauljen pleh, preko nje staviti jabuke, pa lepo izravnati i dodati ostatak smese.
Viljuškom napraviti rupice, kako bi se pita ravnomerno ispekla.
Peći na 180 stepeni oko 25 minuta.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Kolač seći kada se potpuno ohladi, u suprotnom će se srednji sloj razliti.
Pri serviranju posuti C prah šećerom!