Početna > Recepti > Recepti za kolače > Ledeni voćni kolač sa jagodama
Sastojci
Za koru:
7 belanaca
7 kašika šećera
7 kašika brašna
1/2 C praška za pecivo
1/2 l mleka
Za krem:
1/2 l mleka
7 žumanaca
7 kašika šećera
7 kašika brašna
1 margarin
100 g C šećera u prahu
2 C vanilin šećera
1 kg jagoda
Za dekoraciju:
250 g C krem šlaga
voće po želji
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Monika
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Kora:
Skuvati pola litra mleka. 7 belanaca umutiti u čvrst sneg.
Dodati 7 kašika šećera, 7 kašika brašna i pola praška za pecivo.
Sve to lagano promešati drvenom varjačom.
Sipati u podmazan četvrtasti pleh i peći 15 minuta na 150°C.
Gotovu koru preliti sa pola litra mlakog mleka koje je prethodno skuvano.
Krem:
Pola litra mleka staviti da se kuva. Posebno izmešati 7 žumanaca sa 7 kašika šećera i 7 kašika brašna.
Sipati u proključalo mleko i skuvati kao puding. Jedan margarin umutiti sa 100 g šećera u prahu i 2 vanilin šećera. Dodati u ohlađen krem.
Preko kore namazati pola krema. Na krem poređati isečene jagode.
Preko jagoda namazati drugu polovinu krema, a nakon toga kolač premazati šlagom.
Ostaviti u frižider da se ohladi.
Ukrasiti voćem po želji i servirati.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Kolač je ukusniji ako se jede narednog dana, nakon što se svi sastojci sjedine i dobro se ohladi. Takođe, boljeg je ukusa ukoliko se koristi kiselkasto voće.