burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeZahteva određeno umeće

broj porcija20

Ledeni malina kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

5 jaja

5 kašika šećera

5 kašika brašna

2 kašike C kakao praha

1 kesica C praška za pecivo

250 g šećera ili eurokrema

250 g vode

1/2 l mleka

5 kašika brašna

2 C vanilin šećera

250 g margarina

1/2 l vode

2 C pudinga od malina

200 g čokolade

2 kašike ulja

2 kašike mleka

2 kašike C šećera u prahu

1 kašičica rendane kore limuna

4 kašike šećera

100 g šećera

300-500 g malina ili nekog drugog voća

2-3 kašike C čvrstina

Ledeni malina kolač

Koraci pripreme

Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera, dodati 5 žumanaca, 5 kašika brašna, 2 kašike C kakao praha, kašičicu rendane kore limuna i C prašak za pecivo.

Podmazati pleh i peći koru na 180 C. Pečenu koru preliti sa skuvanim sirupom od 250 g šećera (ili eurokrema), 250 g vode i 1 C vanilin šećer.

Sipa se topao sirup na toplu koru i ostaviti da se ohladi u plehu.

Voćni fil:
U 1/2 l mleka ili vode skuvati 2 C pudinga od maline, sa 4 kašike šećera. Dodati 300-500 g malina i ako vam se učini retko 2-3 kašike C čvrstina.

Malo prohlađen fil sipati na prohlađenu koru.

Beli fil:
Od 1/2 l mleka, 5 kašika brašna, 100 gšećera i 1 C vanilin šećera skuvati beli krem.

Kada se ohladi dodati mu umućen puter 250 g sa 2 kašike C šećera u prahu. Beli fil sipati preko voćnog fila.

Preko belog fila sipati rastopljeno 200 g čokolade sa 2 kašike ulja i 2 kašike mleka.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Ledeni malina kolač

Koraci pripreme

Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera, dodati 5 žumanaca, 5 kašika brašna, 2 kašike C kakao praha, kašičicu rendane kore limuna i C prašak za pecivo.

Podmazati pleh i peći koru na 180 C. Pečenu koru preliti sa skuvanim sirupom od 250 g šećera (ili eurokrema), 250 g vode i 1 C vanilin šećer.

Sipa se topao sirup na toplu koru i ostaviti da se ohladi u plehu.

Voćni fil:
U 1/2 l mleka ili vode skuvati 2 C pudinga od maline, sa 4 kašike šećera. Dodati 300-500 g malina i ako vam se učini retko 2-3 kašike C čvrstina.

Malo prohlađen fil sipati na prohlađenu koru.

Beli fil:
Od 1/2 l mleka, 5 kašika brašna, 100 gšećera i 1 C vanilin šećera skuvati beli krem.

Kada se ohladi dodati mu umućen puter 250 g sa 2 kašike C šećera u prahu. Beli fil sipati preko voćnog fila.

Preko belog fila sipati rastopljeno 200 g čokolade sa 2 kašike ulja i 2 kašike mleka.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept