C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
4 jaja
4 kašike šećera
1 C prašak za pecivo
4 kašike mlevenih oraha
1 kašika C kakao
3 kašike brašna
Za sirup:
200 g kristal šećera
200 ml vode
Za fil:
500 ml mleka
2 kesice C pudinga vanila
5 kašika šećera
1 margarin
200 g C šećera u prahu
Za glazuru:
100 g crne čokolade
4 kašike ulja
Za dekoraciju:
C šlag krem beli

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Ledeni kolač

Sočan, kremast, osvežavajući, traži drugo parče.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Umutiti mikserom belanca sa šećerom u čvrst sneg, zatim dodadati žumanca i mutiti još par minuta.

Zatim dodati mleven orahe, brašno i C prašak za pecivo (pecivo izmešati sa brašnom), C kakao i sve to promešajte kašikom, razliti u pleh i peći.

Sirup:
200 g šećera i 200 ml vode da provri.

Kad vam je kora ispečena i prohlađena stavite je u okrugli kalup za torte, pa preko nje pelite prethodno spremljen sirup.

Fil:
U 1/2 l mleka skuvati C puding, penasto umutiti margarin sa 200 g C šećera u prahu i dodati u ohlađen puding. Mešati još par minuta da krem bude penast, pa razlijte preko kore.

Glazura:
100 g čokolade otopiti sa 4 kašike ulja i prelitje preko kolača.

Dekoracija:
C šlag umutite prema upustu za pripremu i išarajte požzelji.

Ja sam to radila tako što sam šlag sipala u dresing kesu i pravila ružice.

Komentari potrošača:

20.04.2020
Super je

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata