C Slatka tradicija

Sastojci
5 belanca
5 kašika C šećera u prahu
5 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
2 kašike C kakaoa
2 dl mleka
3 kašike neskvika
Fil 1:
5 žumanca
10 kašika C šećera u prahu
2 C pudinga od vanile
2 kašike brašna
8 dl mleka
250 g margarina
100 g C šećera u prahu
Fil 2:
200 g slatke pavlake

Naši proizvodi
Šećer u prahu Prašak za pecivo Kakao prah Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragana

Ledeni C kolač

Jednostavan, ukusan, za svaku priliku kolač.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam, dodati brašno, C prašak za pecivo i C kakao i polako promešati, ispeći koru.

Pečenu i vruću koru izbockati viljuškom i preliti vrelim mlekom i neskvikom, ostaviti da se hladi.

Skuvati žumanca, šećer, C puding i brašno u mleku. Kad se ohladi dodati umućeni margarin i C šećer u prahu. Sve dobro izmešati.

Umutiti 200 g slatke pavlake (po želji možete i više - 400 g, neće ništa da pokvari).

Ohlađenu koru namazati filom 1 i onda ukrasiti filom 2.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata